Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan Kurban
Bayramı öncesinde, İsabey Mahallesi Kurban Pazarında denetlemelerde
bulunarak yetiştiricilerin sorunlarını dinledi. Hayvan sağlığı ve satış
hizmetleri ile ilgili alınan önlemleri yerinde inceledi.
Denetimlere, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek,
Yıldırım İlçe Müdürü Abdurrahman Akbulut ve İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner
Hekimler eşlik etti.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan yaptığı açıklamada; "Vatandaşların kurban ile ilgili dini
vecibelerini doğru bir şekilde yerine getirebilmeleri için Bakanlığımızca
hazırlanan "Kurban Rehberi" http://bursa.tarim.gov.tr/Belgeler/Kurban_Rehberi_2017.pdf linkinden Kurbanlık Hayvan Sevklerinde,
Alımlarında ve Kesimlerinde Dikkat Edilecek Hususlar ile
ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilecektir." dedi.
Kurbanlık Hayvan Alımlarında Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?
İl Müdürü Ömer Ceylan kurbanlık hayvan seçiminde vatandaşların
dikkat etmesi gereken ayrıntılar hakkında da bilgiler verdi. "Vatandaşlarımız
kurbanlık hayvanlarının tür, ırk, cinsiyet ve
yaşını https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr adresinden veya ‘HaySag’ ve
“kupesorgulama” isimli mobil uygulamalarını cep telefonlarına indirerek küpe
numarası ile sorgulayabilirler. Kurban edilecek hayvanın dini ölçülere
uygun olması, sağlıklı olması, damızlık özelliği taşıyan dişi hayvanların
alınmaması gerekmektedir. Hayvanların kulaklarında küpelerinin bulunması,
büyükbaş hayvanlar için pasaportları, küçükbaş hayvanlar için ise nakil
belgelerinin yanında olması gereklidir.” dedi.
İl Müdürü Ömer Ceylan konuşmasının son bölümünde kurban
pazarlarının hastalıklar yönünden kontrollerinin bayram sonuna kadar devam
edeceğini belirterek, bütün vatandaşlarımızın bayramı sağlık, huzur ve mutluluk
içerisinde geçirmelerini diledi