T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

​ İncirde Coğrafi İşaretle İlgili Sona Yaklaşıldı.

Yayın Tarihi : 20.01.2017


19 Ocak 2017 tarihinde Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış Pazar Stratejileri Çalışma Grubu koordinasyonunda, 'Bursa Siyah İnciri ve Bursa' da Yetiştirilen Diğer Tarımsal Ürünlerin Dış Pazarda Rekabet Gücünün Artırılması' konu başlığında bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

Toplantı, sektörü temsil eden kurum ve kuruluşların geniş katılımı ile gerçekleştirilmiş olup,  Bursa İlinde yetiştirilen tarımsal ürünlerin dış pazar payının artırılması ve pazarlama stratejileri konusunda görüş ve öneriler tartışılmıştır. Bursa İline özgü ve dış pazarlarda da aranan ürünlerden biri olan Bursa Siyah İncirinin, kalitesinin ve isminin korunması için coğrafi işaret alınması konusunda yapılan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunularak, coğrafi işaret alınmasının ürünün isim hakkının başka ülkeler tarafından kullanılmaması adına önemli olduğu vurgulandı.

"Toplantıda Kurumsal İşbirliği"

-Toplantıya Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış Pazar Stratejileri Çalışma Grubu, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Uludağ İhracatçı Birlikleri, Bursa İncir Birliği, Ziraat Odaları ve  Bursa Gıda Yem ve Merkez. Araştırma Enstitüsünden  yetkililer katıldılar.

 "İhracat Ürünleri Pazar Paylarının Artırılması Noktasında İl Müdürlüğü Çalışmaları Devam Ediyor"

 Toplantıda söz alan İl Müdürü Ömer CEYLAN,  Bursa İlinde yetiştirilen tüm tarımsal ürünlerin dış pazarda satış olanaklarının artırılmasının, hem Bursa ekonomisine ve çiftçisine, hem de Ülkemiz ekonomisine katkılarının büyük olacağını ifade ederek, tarımsal ürünlerin tamamen yerli üretim olması nedeniyle, dış pazardan elde edilecek gelirlerin Ülke ekonomisine bire bir katkı sağlayacağını ve cari açığımızın azaltılmasında önemli bir etki yaratacağını vurguladı

            İl Müdürü Ömer Ceylan, "Müdürlüğümüzce hazırlanan tarımsal ürünlerin pazarlanmasına katkı projesi kapsamında İl Müdürlüğümüz personellerinden bir gruba dış ticaret eğitimi alma imkanı sağladık. Bu eğitimi alan personelimiz ile Pazar araştırma raporları hazırlıyoruz. Projeye katkı sağlayabilecek tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışabiliriz" dedi.