T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

​ E-Reçete Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 13.09.2017

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Bursa İl Müdürlüğü ve Bursa Veteriner Hekimler Odasının ortaklaşa düzenlediği "E-Reçete Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı" Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya , , Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Harun SEÇKİN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü. Ömer CEYLAN,  İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akif ŞENYÜREK ve Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Dr.Yakup SAĞLIK, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan SAĞLAM ve İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görev yapan resmi veteriner hekimler, Belediyeler de görev yapan veteriner hekimler ile Veteriner Hekimler Odasına kayıtlı faaliyet gösteren serbest veteriner hekimler katıldı.

Veritabanı Oluşturulacak

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, oda olarak üyelerinin mesleki gelişimine destek olmanın yanı sıra kendilerini ilgilendiren yasa, yönetmelik ve tüzükleri iyi bilmesi amacıyla bu tür toplantılar yaptıklarını söyledi. Bakanlığın başta hayvancılık alanında veri tabanı oluşturulması amacıyla veteriner tıbbi ürünlerin satışı konusunda E-Reçete Sistemi'ne geçilmesi için gerekli yasal düzenlemeleri yaptığını belirten Başkan Sağlam, gelecek yılın başında E-Reçete uygulamasına geçileceğini hatırlattı.

Başkan Sağlam'ın açılış konuşmasının ardından Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Veteriner Sağlık Ürünleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığı Çalışma Grup Sorumlusu Arif Özkan söz alarak yeni uygulama ile ilgili bilgilendirme yaptı. E-Reçete Sistemine kullanıcı kayıt bilgilerinin girilmesi, ürünlerin reçetelendirilmesi konusunda sunum yapan Özkan, tüm yurtta 15 Temmuz-15 Eylül tarihleri arasında test uygulaması yapıldığını bilirdi. Özkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayvan hastalıkları ile etkin bir şekilde mücadele etmek, bu alanda gerçekleştirilen uygulamaları kayıt altına alarak istatistiki bir veri tabanı oluşturmak ve gıda güvenliğini temin etmek amacıyla veteriner hekim reçetelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi ve muhafaza edilmesinin amaçlandığını kaydetti. Arif Özkan, veteriner hekimlerden uygulamanın sağlıklı yürütülmesi için gereken çabayı göstermelerini de istedi. Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Arif Özkan, kullanıcıların olabildiğince oluşturulan sistemi test etmelerini istedi.