Bursa Siyahı İncirinin iç pazarlarda taze olarak tüketilmesi, dünya ülkelerine ihraç edilmesinin yanı sıra gıda ürünlerinde değerlendirilmesi çalışmaları devam ediyor.
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Ceylan yaptığı açıklamada; "Bursa siyah inciri kendine has rengi, tadı ve nefaseti ile "Bursa Siyahı İnciri" olarak tescilli, Bursa'ya özgü bir meyve olup, bu alanda bir marka durumundadır. Türkiye Siyah İncir üretiminin % 90'nını karşılayan Bursa Siyah İnciri yılda 25.000 ton civarında üretilmektedir. Bunun % 60-70 'i yaş olarak ihraç edilmekte ve yılda ülkemize 40-45 milyon dolar döviz girdisi sağlamaktadır. Bazı yıllarda oluşacak ürün arzı dalgalanmaları ve ihracatta yaşanabilecek olumsuzluklardan üreticilerimizin etkilenmemesi için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Osmangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mürvet Öztürk ve Nilüfer İlçe Müdürü Yasemin Yiğit Bozkurt, Golf Dondurma Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Mustafa Yıldız ile bir araya gelerek Bursa Siyahı İncirinin dondurma üretiminde kullanılmasına dair Ar-Ge çalışmaları yapılması yönünde görüşmelere başladı.