T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Ramazan Öncesi İl Müdürlüğü’nün Gıda Denetim Hassasiyeti

Yayın Tarihi : 15.05.2018

​İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ,, "Merkez ve diğer ilçelerimizde denetimlerimiz düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Ramazan ayı öncesinde işletmeler yoğun bir şekilde denetlenmeye devam edilecektir. Vatandaşlarımızın bu konudaki bilinç ve duyarlılığı bizim için çok önemli; her bir vatandaşımız birer gıda denetçisi görevinde aslında. Tükettikleri ürünleri iyi araştırmaları ve kontrol etmeleri önem arz ediyor. Vatandaşlarımızın gıda maddeleri ile ilgili karşılaşabilecekleri herhangi bir sıkıntı karşısında, sorunlarını rahatlıkla iletebilecekleri 174 alo gıda hattının yedi yirmi dört kesintisiz olarak hizmet verdiğini özellikle belirtmek isterim" dedi.

 Bu kapsamda öncelikle, ekmek üretimi yapılan fırınlar ile tatlı ve pasta üretimi yapan işletmeler 5996 Sayılı Kanun kapsamında asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluğu yönüyle denetlenmektedir. Dağıtımı yapılacak ramazan erzak paketleri de bu kapsam da denetime tabi tutulmaktadır. Denetimlerde alınan ürün numunelerinin Türk Gıda Kodeksine uygunluğunun incelenip analizleri yapılmaktadır. Ramazan ayı boyunca yoğun olarak denetimlere devam edilecek olup ay sonunda da sağlıklı gıda arzını sürdürmek için, rutin ihbar ve şikayetler öncelikli olmak üzere gıda denetimlerine planlı bir şekilde devam edilecektir."